Aanscherping en enige tevredenheid

Aanscherping en enige tevredenheid

Over fiZi 4

Weer moeten de coronamaatregelen worden aangescherpt. Vanaf 13 november tot en met 3 december geldt een zogeheten ‘milde lockdown’.  Het houdt in dat fiZi  voor de volle capaciteit wel geopend blijft en dat het dagelijks programma aanbod gewoon gehandhaafd blijft. De aanscherping in deze periode  betreft de nog nauwkeuriger controle van QR-code én ID en de aangepaste openingstijden van de foyer. Bij de ingang staat een bord waarop de bezoekers worden geïnstrueerd wat ze allemaal klaar moeten hebben om binnen te komen: QR -code, ID bewijs en het ticket voor de voorstelling.

Als eerste wordt de QR code gescand, de geboortedatum gecontroleerd samen met het in het bezit hebben van het ID bewijs, daarna volgt uiteraard het kaartje.  De foyer zal overdag en ’s avonds tot 20.00 uur geopend zijn. Daar gelden vaste zitplaatsen. Dit betekent dat als er in de foyer geen zitplaatsen meer beschikbaar zijn, de bezoekers gevraagd zal worden alvast naar de zaal te gaan. Om 20.00 gaat de foyer dicht voor de rest van de avond, een drankje meenemen naar de zaal is toegestaan. Bij lange filmvoorstellingen zal tussentijds een korte pauze worden gehouden voor eventueel toiletbezoek.

Een mondkapje is NIET verplicht, maar het staat uiteraard  iedereen vrij dat wel te dragen als men daar met het oog op eigen veiligheid behoefte aan heeft.

Waarom ook enige tevredenheid? Omdat de Ned. Ver. van Bioscopen en Filmhuizen (NVBF) meldt dat de bioscoopsector in z’n algemeenheid de QR-check vanaf het begin goed op orde heeft en actief  controleert. ,,Gedurende de gehele coronacrisis zijn er geen herleidbare besmettingen naar de bioscopen en filmtheaters vastgesteld. Dit is te danken aan de continu goede naleving van regels binnen de bioscopen en filmtheaters’’, aldus de NVBF. Zelfs het kabinet bevestigt dit in een brief aan de Tweede Kamer met de volgende zinsnede: ,,Op basis van de peiling zien we dat in locaties waar als standaard toegangscontrole is zoals bioscopen, de naleving hoger is dan op plaatsen waar mensen in- en uit kunnen lopen.’’

naar alle nieuwsberichten

Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.