fiZi Filmquiz: op zondagmiddag 12 maart

Dagje ‘voorproeven’ in Cinecity 2

 

Dagje ‘voorproeven’ in Cinecity 1

De eerstvolgende fiZi Filmquiz staat gepland op zondagmiddag 12 maart, aanvang 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur De inschrijving daarvoor is vanaf 1 februari geopend. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de belangstelling voor deelname groot is en dat we met maximaal twaalf teams echt vol zitten in de foyer. Aan de quizliefhebbers dus het advies er snel bij te zijn met inschrijven. De filmquiz wordt gespeeld met teams van maximaal vier deelnemers. Belangstellenden kunnen zich per team inschrijven en daarbij zelf een teamnaam kiezen. Ook individueel aanmelden is mogelijk. Dan zal de organisatie deze deelnemers indelen in diverse teams. De groep die na acht rondes de meeste punten heeft verzameld, wordt winnaar. Elk lid van het winnende team ontvangt een fiZi Filmbon. De kosten voor deelname zijn € 3,50 per persoon. De filmquiz wordt gehouden zowel  in de foyer als in de filmzaal van fiZi.

Vooraf is het wellicht goed om te weten dat enige kennis over film uiteraard mooi meegenomen is, maar dat de fiZi Filmquiz geen ‘hogeschool kennis vergt’ en in feite weinig uitdaging biedt voor professionele deelnemers die vrijwel wekelijks aanschuiven bij een filmquiz in den lande.

Tot die conclusie moet ongetwijfeld ook  het team ‘The Daily Planet’ zijn gekomen in november tijdens onze vorige fiZi Filmquiz. Vier mannen van dit team kwamen er voor uit België en hadden er 80 km voor naar fiZi gereden.  Dus schoven ze zondagmiddag 13 november aan in de foyer, keken rond en constateerden: ‘Het ziet er mooi uit hier’. Toen de quiz begon, vulden ze met het grootste gemak de meeste antwoorden in. Zij wisten veel, heel veel, bijna alles.  Van de in totaal 80 te behalen punten, kwam ‘The Daily Planet’ tot een score van 70 en werd daarmee overtuigend winnaar. Alle andere twaalf teams met enige verbijstering achter zich latend. Op de tweede plaats eindigde het team van ‘De Trainspotters’ met 54 punten en derde werd team ’t Beest met 52 punten.

De vier winnaars uit België hieven het glas met bubbels op hun overwinning, maar hun prijs:  de filmbonnen voor een voorstelling in fiZi, stelden ze spontaan beschikbaar aan de mensen van ‘De Trainspotters’, die dus tweede waren geworden. Bovendien deelden ze de fles bubbels met hen.

De inschrijving voor de filmquiz op 12 maart staat dus vanaf 1 februari open en aanmelden kan via e-mail: 

 

 

 

 

 

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.