Ellen Foley op zondag 28 februari 2021 live in fiZi

Ellen Foley op Oudejaarsavond op TV; op 24 mei live in fiZi

De bekende zangeres Ellen Foley, bekend van de megahit ‘Paradise by the dashboard light’ met Meatloaf, maakt volgend jaar, op zondagmiddag 28 februari, voor de tweede keer haar opwachting in filmtheater fiZi in Zierikzee met een spetterend optreden.

In augustus 2018 zorgde Ellen Foley voor twee uitverkochte, succesvolle concerten in fiZi. In 2021 doet zij voor de vierde maal tijdens een tournee Nederland aan en zal dan ook weer te zien en te horen zijn in fiZi, op 28 februari dus.

Zij geeft daar vanaf 14.30 uur een intiem concert voor maximaal honderd bezoekers. Foley koos in 1977, ondanks het grote succes met Meatloaf, toch voor een carrière als solo-artieste. Met succes, want zij scoorde nummer één hits met onder meer What’s a matter baby en We belong to the night. Zij had een stormachtige relatie met Mick Jones van The Clash, die haar tweede solo-album produceerde en die met haar onder meer het duet Hitsville U.K. op het Sandinista album van The Clash opnam. Foley leverde ook belangrijke vocale bijdragen op de albums You’re never alone with a schizophrenic van Ian Hunter en Body and soul van Joe Jackson.
Ellen Foley treedt nu nog steeds op met haar eigen band ‘Ellen Foley and The Worried Men’. Ze nam een nieuw studio-album op, About Time, dat in de Benelux in 2015 werd uitgebracht.

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.