Film by the Sea 2023: in fiZi als satelliettheater

Film by the Sea 2023: Openings- en slotvoorstelling bekend 1

Film by the Sea 2023: Openings- en slotvoorstelling bekend

Filmfestival Film by the Sea beleeft van 8 tot en met 17 september zijn 25e editie. Filmtheater fiZi in Zierikzee zal als satelliettheater van donderdag 14 tot en met zondag 17 september weer een selectie aan films uit het festivalprogramma mogen vertonen. Maar vooraf glijden we eigenlijk al dinsdag 12 september het Satellietprogramma in met de vertoning van de festivalfilm ‘May December’ met in de hoofdrollen Juliana Moore en Nathalie Portman.

Het festijn wordt voortgezet donderdagavond 14 september met de openingsfilm ‘Perfect Days’ van regisseur Wim Wenders. Het verhaal gaat over Hirayama, een man die volkomen tevreden is met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden.

Natuurlijk ligt op deze feestelijke avond de rode loper uit bij fiZi en worden de bezoekers onthaald op een glas bubbels voorafgaand aan de filmvertoning. En wat zou het extra leuk zijn als de bezoekers zich voor deze gelegenheid ook wat feestelijk zouden kleden. Uiteraard zonder een dresscode op te leggen.  Film by the Sea in fiZi duurt tot en met zondag 17 september. Alle festivalfilms worden zonder pauze vertoond. Het programma biedt een boeiende variatie van romantiek tot western en van komedie tot thriller.  Zo valt er op vrijdagavond 15 september te genieten van de heerlijke kostuumfilm ‘Jeanne du Barry’ over een meisje uit de arbeidersklasse dat zich toegang weet te verschaffen tot het hof van koning Lodewijk XV in Versailles. Zij wordt zijn courtisane. Met Johnny Depp als Lodewijk XV.

Passend in een festival zijn er op die vrijdagavond natuurlijk twee voorstellingen. Bezoekers kunnen dan om 21.30 uur aanschuiven voor weer een heel ander verhaal: ‘The Old Oak’ van de bekende regisseur Ken Loach. In een dorp dat ooit welvarend was, dreigt de laatst overgebleven pub The Old Oak te moeten sluiten. De onaangekondigde komst van Syrische vluchtelingen in het dorp brengt onrust, maar biedt ook nieuwe kansen.

En dan gaat het filmfestival in fiZi op zaterdag 16 en zondag 17 september natuurlijk gewoon door  met elke dag drie voorstellingen, op beide dagen om 16.00 u, 19.00 u. en 21.30 uur. En wie tussentijds wil blijven om na te praten over al die indrukken, opgedaan in de filmzaal, kan uiteraard terecht in de sfeervolle foyer. Daar zal naast het gebruikelijke assortiment tijdens het festivalweekend ook heerlijke soep met bijpassend brood verkrijgbaar zijn. En wat het filmprogramma betreft, even in vogelvlucht, op zaterdag: ‘Le Pot-au-feu’ (een historische, romantische film over eten en liefde); ‘May December’ (een romantische en spannende film met in de hoofdrollen Juliana More en Nathalie Portman)  en tot slot op deze dag: ‘The Three Musketeers: D’Artagnan’, (spectaculaire nieuwe verfilming van Alexandre Dumas’ roman uit 1844).

En dan dus nog zondag 17 september, ook in vogelvlucht: ‘Anatomy of a Fall’ (boeiende triller en rechtbankproces over een liefdesrelatie), ‘The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry’ (ontroerende verhaal over vriendschap en ouder worden met in de hoofdrollen Jim Broadbent en Penelope Wilton) en het festival wordt besloten met: ‘La Chambre des Merveilles’ (hartverwarmende film over de liefde van een moeder voor haar zoon, gebaseerd op de bestseller van Julien Sandrel).

We wensen alle bezoekers mooie belevenissen toe de komende weken in fiZi.

 

 

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.