fiZi krijgt weer de ruimte!

fiZi krijgt weer de ruimte! 1

fiZi krijgt weer de ruimte!

Met het einde van de anderhalve samenleving per zaterdag 25 september krijgt fiZi ook weer de ruimte. In plaats van slechts 31 bezoekers te mogen toelaten, kan dan weer de volledige capaciteit van 98 zitplaatsen worden gebruikt. Dat geeft aanleiding tot een zucht van verlichting na lange tijd van gebukt gaan onder lockdown en die verplichte anderhalve meter afstand houden. Maar….een ongebreidelde juichkreet daarover lijkt op dit moment nog niet gepast, want het coronavirus is nog niet volledig overwonnen. In het besef dat we nog steeds met risico’s te maken hebben, worden in fiZi dan ook de huidige richtlijnen van de overheid gevolgd. Die richtlijnen houden in:

  • Vanaf zaterdag 25 september is om ons te kunnen bezoeken  een coronatoegangsbewijs nodig,  in de vorm van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een negatief testbewijs. Dit bewijs toont u bij binnenkomst in de vorm van een QR-code. Die code is aan te maken via de CoronaCheck-app of uit te printen op papier. Om te controleren dat het coronatoegangsbewijs van u is, vragen we u ook naar een legitimatiebewijs. Dit geldt voor iedereen vanaf 14 jaar. Een dertienjarige behoeft alleen een coronapas (QR-code) tonen. Een negatieve zelftest voldoet echter NIET.
  • Voor wie geen smartphone heeft, is het mogelijk een QR-code op te vragen via de website CoronaCheck.nl en die vervolgens af te drukken. Wie hulp nodig heeft, kan contact opnemen met 0800-1421. Mensen die geen DigiD hebben, kunnen met hun burgerservicenummer een papieren coronabewijs aanvragen via 0800-1351
  • Wie al een ticket heeft besteld voordat de nieuwe maatregelen bekend waren, maar niet over een check-app beschikt en die ticket wil annuleren, doet er goed aan dit even te melden via:

De vrijwillige fiZi medewerkers bij de kassa bereiden zich gedegen voor om de uitvoering van de controle zo soepel en gastvrij mogelijk te laten verlopen. Het doel is en blijft immers om op verantwoorde wijze weer terug te groeien naar het bieden van mooie, boeiende, interessante filmvertoningen in een goed gevulde zaal. Met in de pauze en na afloop geanimeerde ontmoetingen in de sfeervolle foyer.  Natuurlijk hopen we dat het voorschrift van het controleren van de coronapas (QR-code) slechts zeer tijdelijk van kracht zal blijven en kijken we uit naar het moment dat de bezoekers weer simpelweg met alleen een filmticket kunnen binnen komen.

Tot zo lang kunnen we ons natuurlijk wel verheugen over het feit dat we bij het reserveren van een plaats in de filmzaal vanaf 25 september weer de keus hebben over 98 in plaats van over 31 beschikbare stoelen. De placering (het vooraf kiezen van rij- en stoelnummers bij het boeken van tickets) blijft ook bij deze maximale bezetting van kracht, zodat de bezoekers zonder haast hun plekje in de zaal kunnen innemen.

 

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.