‘Onder het Maaiveld’ trekt veel bezoekers

Verwacht 12

Heerlijk workshoporkest met muziek én film 2

De film ‘Onder het Maaiveld’ trekt veel publiek naar  fiZi. De film inspireert en geeft inzicht in de bodem. De bezoekers werden voorafgaand aan de eerste vertoning  van deze film onthaald op een fijne inleiding, verzorgd door  Janneke Donkers het Natuur- en Milieu Educatiecentrum (NME) Schouwen-Duiveland en voorzitter Helle van der Roest van  de Imkersvereniging.  Verder gaf Theo Nieuwenhuizen  van de regionale initiatiefgroep ‘Herenboeren Enghebaert’   in de foyer na afloop van de filmvertoning een toelichting op wat hun initiatief omvat.

Wat de film zelf betreft:  Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

Gezien de grote belangstelling bij die eerste vertoning is besloten ‘Onder het Maaiveld’ de komende maand nog enkele keren te vertonen.

 

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.