Soroptimisten steunen ‘Orange the World’

Inleiding bij 'De Slag' op maandag 25 oktober 1

De Vereniging Soroptimisten Schouwen-Duiveland steunt de jaarlijkse internationale campagne  ‘Orange the World’  en doet dat  dit keer met een voor alle belangstellenden speciale filmavond in fiZi op woensdag 17 november.  Dat is een week voorafgaand aan de officiële start van ‘Orange the World’ die van 25 november tot en met 10 december wordt gehouden. Het betreft een wereldwijde actie in een poging geweld tegen vrouwen een halt toe te roepen

De Soroptimisten mogen op die 17e november een voorpremière vertonen van de mooie en toepasselijke film ‘Herself’. Dat is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra die met haar twee dochtertjes ontsnapt uit een gewelddadige relatie. De schaarste op de huizenmarkt maakt het extra lastig permanent onderdak te vinden voor haar en  haar kinderen. Sandra zet haar zinnen op het bouwen van een eigen tiny house. Haar ex-man echter blijft haar het leven moeilijk maken en probeert haar het recht op omgang met haar dochtertjes te ontzeggen.

Ter ondersteuning van de campagne ‘Orange the World’ geldt voor deze filmvoorstelling een aangepaste toegangsprijs van € 12,50. De voorstelling is voor alle belangstellenden toegankelijk.

Evenals vorig jaar onderstreept ook Filmtheater fiZi het belang van de poging geweld tegen vrouwen wereldwijd te stoppen door tijdens de duur van deze campagne een oranje licht uit te stralen.

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.