Lost in Space winnaar fiZi Filmquiz maart 2022

Lost in Space winnaar fiZi Filmquiz maart 2022 1

Lost in Space winnaar fiZi Filmquiz maart 2022

Het team Lost in Space is met 55 punten winnaar geworden van de fiZi Filmquiz 2022. Die overwinning moest tot stand komen via een zogeheten ‘Benaderingsvraag’, want ook het team ‘Tuin van Noord-Beveland’ stond bij de eindtelling met 55 punten op de eerste plaats. De captains van beide teams werden daarop verzocht naar voren te komen voor de benaderingsvraag. Die luidde: ‘Hoeveel bezoekers trok de film ‘De Slag om de Schelde’ in fiZi?’ Het juiste antwoord daarop luidt: 1612 bezoekers. De beide captains schatten dat aantal veel lager in: Tuin van Noord-Beveland: 400 en Lost in Space: 700. Maar met die 700 kwam Lost in Space wel het dichtste bij en dat team mocht dus als winnaar de filmbonnen in ontvangst nemen en de fles bubbels nuttigen.

De Filmquiz bracht een geanimeerde middag in de foyer en in de filmzaal waarbij de twaalf deelnemende teams met veel inzet om de punten streden. De vragenronden varieerden van algemene filmvragen tot de schoonheid en de troost van filmmuziek en dus ook om namen van componisten. De rondes filmfragmenten leverden tevens mooie momenten op met scènes uit films in treinen en met het thema ‘Politiek’.

De volgende fiZi Filmquiz staat nu reeds gepland op zondag 13 november 2022, inloop vanaf 14.00 uur en aanvang exact om 14.30 uur.

De volledige uitslag van de Filmquiz van 13 maart is:

1.Lost in Space (55pnt; winst door benaderingsvraag)

1.Tuin NB (55pnt)

2.The Trainspotters (52pnt)

3.The Wilhelm Scream Team (51pnt)

  1. Ex aequo: ’t Beest en Good Fellas (50 pnt)
  2. fiZi Vrijwilligers (46)
  3. The Minions (40 pnt)
  4. Ex aequo: The Twelve Donkeys, The Three Degrees, De Partners (32 pnt)
  5. Cees & Co. (22 pnt)
naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.