Muziek is terug in fiZi

Muziek is terug in fiZi

FiZi herneemt met ingang van het nieuwe seizoen een muziekaanbod in principe elke derde zondagmiddag van de maand. De Werkgroep Muziek fiZi bestaande uit Aart Blok, Lex Bontjes en Erik Bouman zet zich in voor een gevarieerd aanbod met de nadruk op jazz en klassiek in een brede opvatting. Het muziekprogramma kan bestaan uit live optredens, maar wordt ook afgewisseld met bijzondere muziekfilms en interactieve evenementen zoals door het publiek gekozen YouTube muziekfragmenten of een DJ die aandacht besteedt aan een genre.

De mogelijkheden voor het combineren van beeld en geluid zijn uiteraard ruimschoots aanwezig in fiZi. De werkgroep wil ook aandacht besteden aan achtergrondinformatie over de muziek op het programma. Bijvoorbeeld over hoe komt iets tot stand en wat zijn de invloeden? De programmeurs willen inzetten op lokale muzikanten en muziekliefhebbers en nodigt dan ook belangstellenden, die hieraan een bijdrage willen leveren, uit om contact op te nemen via:

De werkgroep streeft naar het karakter van een muziekcafé. Dus niet te statisch en gericht op het genieten van muziek en de onderlinge ontmoeting. Het muziekprogramma in fiZi begint op zondag 25 september. Dat wordt een kennismakingsmiddag. Deze eerste middag wordt omlijst met improvisaties van saxofonisten Willem van der Meijde en Anneke Gerritse en verder met de vertoning van een registratie van de legendarische Zeelandsuite van Leo Cuypers uit 1977. Het betreft een van de monumenten van de Nederlandse geïmproviseerde jazzmuziek met zes muzikale geestverwanten: Willem van Manen, Bob Driessen, Harry Miller, Arjan Gorter, Martin van Duynhoven en de legendarische Willem Breuker. De filmregistratie is op verschillende locaties in Zeeland opgenomen en geeft een fraai tijdsbeeld. De Zeeland Suite is al 45 jaar oud maar muzikaal nog steeds actueel.  De entreeprijs voor deze middag is slechts 5 euro., inclusief één consumptie.

 

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.