‘Holy Spider’: Actueel en noodzakelijk

Muziekcafé in fiZi 1

Muziekcafé in fiZi

Hoe actueel en noodzakelijk kan een film zijn?  ‘Holy Spider’ mag best een urgente film genoemd worden in relatie met de onvrede over de situatie voor vrouwen in Iran die de afgelopen tijd sterkt woedt. Deze film was op dinsdagmiddag en – avond 8 november al als voorpremière te zien in fiZi. Inmiddels is de film landelijk te zien in meerdere filmhuizen en is met zeer lovende recensies ontvangen.

De Soroptimist-Club Schouwen-Duiveland ‘Holy Spider’ heeft voor ‘Holy Spider’gekozen voor de speciale filmavond op donderdag 1 december in het kader van steun aan de wereldwijde campagne ‘Orange the World’, tegen geweld tegen vrouwen. Voor deze avond op initiatief van de Soroptimist-Club geldt een speciale toegangsprijs van 15 euro. De extra opbrengst van de kaartverkoop wordt ter beschikking gesteld van het goede doel: Orange the World.

‘Holy Spider’ is onconventionele thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse seriemoordenaar ‘de spider killer’. Prijswinnend regisseur Ali Abbasi weet op overtuigende wijze een spannend drama te combineren met inzicht in de Iraanse samenleving en de positie van vrouwen. Journalist Rahimi arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico’s om toch achter de identiteit van de ‘spider killer’ te komen. Religieuze overtuiging, gebrek aan emancipatie en een gewelddadig verleden kunnen een monster creëren. Rahimi ziet als enige de waarheid. Actrice Zar Amir Ebrahimi maakt van de journaliste een held van onze tijd en werd op het Filmfestival van Cannes onderscheiden als Beste Actrice.

De campagne Orange the World loopt wereldwijd van 1 tot en met 10 december. In die periode zal Filmtheater fiZi als steunbetuiging een oranje licht uitstralen.

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.