Jojo Rabbit

De tienjarige Jojo leert bij de Hitlerjugend naast handgranaatwerpen dat Duitsers een superieur ras zijn en heeft een vader die aan het front vecht. Jojo ruilt zijn afwezige vader in voor een denkbeeldige, jolige en kameraadschappelijke vriend, een fantasie-Hitler. Jojo’s overzichtelijke, door nazi’s gevoed wereldbeeld raakt ernstig verstoord nadat hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder een Joods meisje op hun zolder verstopt. Zijn denkbeeldige vriend, Adolf Hitler, vindt dat hij haar moet verraden.
De film geldt als controversieel voor wat betreft de vraag of een beladen onderwerp als de Tweede Wereldoorlog zich leent voor de humor die regisseur Taika Waititi in de film heeft gestopt.

Duitsland / Verenigde Staten, 2019
108 minuten
komedie / drama / oorlog
Regie: Taika Waititi
Met: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Archie Yates, Luke Brandon Field, Alfie Allen, Stephen Merchant, Sam Haygarth, Stanislav Callas, Brian Caspe, Robert East, Joseph Weintraub, Gabriel Andrews, Billy Rayner, Christian Howlings, Curtis Matthew

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.