Knor

Knor’ heeft deze week het Gouden Kalf voor Beste Film gewonnen. Dat betreft een historisch feit, want ‘Knor’ is de eerste animatieproductie in de geschiedenis die deze prijs toegekend heeft gekregen. Het verhaal gaat over het meisje Babs dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Opa blijkt echter stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens..
Het spannende verhaal, de humor, de vele knipogen naar de actualiteit en de fraaie beeldtechniek maken deze film tot een feestje voor jong én oud. De stemmen van onder meer Kees Prins, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca en Alex Klaasen dragen extra bij aan het succes. ‘Knor’ heeft ook de Gouden Kalveren voor Regie en Vormgeving gewonnen en zal als animatie filmfamilie als Nederlandse afvaardiging worden ingezonden voor de Oscars.

België,Nederland, 2022
72 minuten
Regie: Mascha Halberstad
Met: Hiba Ghafry, Kees Prins, Matsen Montsma, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca, Johnny Kraaijkamp, Alex Klaasen, Remko Vrijdag

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.