Les combattants

De Keuze van … John Meuldijk.
John Meuldijk, teamleider van de inspiciënten bij fiZi, gaat samen met zijn vrouw Marleen emigreren naar Frankrijk. Hij heeft zich vele jaren met hart en ziel ingezet voor dit theater. Vóór zijn vertrek bij fiZi is John de centrale gast met zijn keuzefilm Les Combattants.

Arnaud zou volgens zijn moeder wat meer over zijn toekomst moeten nadenken, maar hij kijkt uit naar een ontspannen zomer. Werken bij het familiebedrijf, zich vermaken met vrienden en verder ziet hij wel. Zijn rustige zomer wordt verstoord als hij tijdens een survivaltraining in de Zuidfranse bossen tomboy Madeleine ontmoet. Arnaud neemt de dingen zoals ze komen en houdt van een goede grap. Madeleine vecht, rent, zwemt en wil tot het uiterste gaan.
Dit verrassende, eigenzinnige liefdesverhaal won vier prijzen in Cannes en drie Césars. Ontving bij Film by the Sea te Vlissingen de La Grenouille-prijs voor beste Franstalige film.
‘Lieve en gekke mix van bonkige romantiek, omineus drama en eigenwijze komedie amuseert en ontroert.’ (Cinemagazine)
‘Een sterke film over leven en overleven.’ (FilmTotaal)
Voorafgaand aan de filmvoorstelling heeft Ali Pankow een gesprek met John Meuldijk over de motivatie van zijn filmkeuze, over zijn betrokkenheid bij fiZi en over zijn vertrek naar Frankrijk.

Frankrijk, 2015
98 minuten
Romantisch drama
Regie: Thomas Cailley
Met: Adèle Haenel, Kévin Azaïs

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.