Muziek: KleZZ

Al sinds haar oprichting in 1999 staat het klarinetensemble uit Zierikzee, KleZZ, onder de bezielende leiding van dirigent Hans Hest, klarinetdocent aan de Zeeuwse Muziekschool. Begonnen met een kleine groep van enkele leerlingen, is KleZZ inmiddels uitgegroeid tot een ensemble bestaande uit tien tot vijftien leden met allemaal meerdere jaren ervaring op de klarinet.
Bijna alle soorten klarinetten zijn binnen KleZZ vertegenwoordigd, van de kleinste (es-klarinet) tot de grootste (contrabas-klarinet). Samen laten zij een gevarieerd repertoire horen, van klassiek tot jazz maar ook pop en uiteraard klezmer worden door de groep ten gehore gebracht. Naast het samenspel laten de leden tijdens concerten ook individueel hun kunsten zien, op de klarinet of zelfs als zangeres.
KleZZ geeft regelmatig optredens, hoofdzakelijk in Zeeland en omstreken maar ook andere steden in Nederland worden aangedaan. Naast jaarlijkse optredens in fiZi, Zierikzee en tijdens de zomeravondconcerten in Renesse is KleZZ ook betrokken bij vele samenwerkingen met andere orkesten en koren, zoals het Zeeuws Byzantijns koor Sretenje en de Big Band van de Zeeuwse Muziekschool. Verder heeft KleZZ een nauwe band met de klarinetensembles uit Goes en Roosendaal waarmee ze regelmatig gezamenlijk optreden onder de naam Zigoro. Met Zigoro wordt ook eens in de twee jaar een concertreis georganiseerd; zo zijn in de afgelopen jaren onder andere Perugia, Kopenhagen, Barcelona, Praag, Salzburg, Leipzig, Florence, Berlijn, Lille, Gent en Reims bezocht.
Laatste wapenfeit van Klezz is het uitbrengen van een eigen CD: Zeeuws Riet. Deze CD is in 2017 feestelijk gepresenteerd aan burgemeester Rabelink in fiZi.

Normale toegangsprijs bij de kassa 12,50, e-ticket 12 euro

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.