Muziekcafé: Het licht op Herbert Jeffrey Hancock
Muziekcafé: Het licht op Herbert Jeffrey Hancock 1

Muziekcafé: Het licht op Herbert Jeffrey Hancock

Op 29 oktober start het nieuwe Fizi muziekcafé seizoen dat van oktober 2023 tot en met maart 2024 in principe op de laatste zondag van de maand wordt georganiseerd. In het nieuwe seizoen werkt fiZi voor de programmering samen met muziekpodium Brogum en de stichting Gillespie uit Rotterdam.  (North Sea Jazz round town, Dizzy jazzcafé e.a.)
We starten dit seizoen weer met de eerder goed bezochte specials over een bekend Jazz icoon.

Na de trompettisten Miles Davis en Chet Baker is dat deze keer Herbie Hancock.

Herbert Jeffrey Hancock (Chicago, 12 april 1940) is een Amerikaans jazzpianist en –componist. Herbie Hancock wordt beschouwd als een van de invloedrijkste jazzmuzikanten van de tweede helft van de twintigste eeuw, een status vergelijkbaar met die van zijn mentor Miles Davis. In zijn muziek gebruikt hij ook elementen uit de funk, rock, blues, soul, gospel en klassieke muziek. Hij speelt zowel piano, keyboard als synthesizer.

We behandelen op 29 oktober zijn carrière onder meer met een lezing van Wim van Zon van de stichting Gillespie die met docu-film fragmenten en foto’s een tijdsbeeld schetst van Herbie Hancock.

In deel twee is er een live optreden van Miran Noh, een pianiste  uit Zuid Korea, die recent ook op North Sea Jazz en op het Franse Jazz festival in Antibes heeft opgetreden. Zij heeft voor deze gelegenheid een kwartet samengesteld dat stukken speelt van Herbie Hancock en op Hancock geïnspireerd werk.

Naast Miran op piano spelen:
Johannes Fend (Oostenrijk) – double bass
Martin Hafizi (Bulgarije) – drums
Daniel Clason (NL) – trompet.

Een fantastische start van het muziekcafé-seizoen dus!

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.