Snatch

De keuze van……Swen Blikman
Vanavond begint een nieuwe serie ‘De keuze van….’ Met dit keer als centrale gast Swen Blikman. Hij is ondernemer Zierikzee en tevens voorzitter van Poppodium Brogum. De keuze voor zijn favoriete film is gevallen op de film Snatch van regisseur Guy Ritchie.

Het verhaal gaat over Turkish en zijn partner-in-crime Tommy. Zij raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van illegale ‘big money’ bokswedstrijden. De door hun ingezette bokser wordt direct in de eerste ronde k.o geslagen door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, waarna de hel losbreekt. Ergens anders in Londen wisselt een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van eigenaar. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt.

Swen Blikman zal in een gesprek met Ali Pankow voorafgaand aan de filmvertoning nader ingaan op zijn filmkeuze. Tevens zal hij iets vertellen over zowel zijn werk als over het reilen en zeilen van Poppodium Brogum.

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten, 2019
104 minuten
komedie
Regie: Guy Ritchie
Met: Benicio Del Toro, Brad Pitt, Vinnie Jones, Dennis Farina en Rade Serbedzija.

Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.