Tenet

John David Washington is de Protagonist in Christopher Nolan’s nieuwe film, de actiethriller Tenet. Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie.
De eerste blockbuster van het coronatijdperk is precies de juiste film op de juiste tijd: een tweeënhalf uur durende adrenalinekick. Met Tenet presenteert Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight) zijn eigen variant op een Bondfilm: met spionageverwikkelingen, exotische locaties, snelle vlieg-, vaar- en voertuigen, maar ook met een ernstige ondertoon en een ingewikkelde tijdreistwist. De actie, gefilmd met zo min mogelijk digitale effecten, is regelmatig verbluffend. Wel maken het complexe script en gebrek aan invoelbaar drama er een afstandelijke affaire van. De personages zijn slechts pionnen in een – evengoed fascinerende – puzzel.
Met o.a. John David Washington, Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson en Kenneth Branagh.

, 2020
actie
Regie: Christopher Nolan
Met: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine, Kenneth Branagh

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.