The Courier

FbtS Festival

Waargebeurd verhaal over de Britse zakenman Greville Wynne die tijdens de Koude Oorlog samenwerkte met de Russische contraspion Oleg Penkowsky om informatie in te winnen over het kernwapenbeleid van de Sovjet-Unie.

Begin jaren zestig. De Engelse zakenman Greville Wynne leidt een onopvallend leven. Hij is gelukkig getrouwd en heeft een zoon. Voor zijn werk zit hij veel in het buitenland. Op een dag wordt hij benaderd door de CIA die hem overhaalt om contactpersoon te worden voor Oleg Penkowsky, een voormalig hooggeplaatste Sovjetofficier. Deze baart het vooral zorgen dat partijleider Chroesjtjov plannen heeft om raketten in Cuba te installeren, waardoor de Koude Oorlog nog hoger zal oplaaien. Met het doorspelen van de geheime informatie wil men een nucleaire confrontatie voorkomen. Zowel Wynne als Penkosky brengen zich hiermee echter in levensgevaar.

Gefilmd in een bijpassend kleurenpalet. Bruintinten typeren het naoorlogse Engeland, vervaagde grijstinten het communistische Rusland. Met glansrollen van Benedict Cummerbatch en Merab Ninidze.

, 2020
112 minuten
spionage / thriller
Regie: Dominic Cooke
Met: Benedict Cumberbatch, Rachel Brosnahan, Merab Ninidze, Jessie Buckley

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.