The Duke

Onwaarschijnlijk maar waar: in 1961 slaagde een Londense taxichauffeur erin een kostbaar schilderij uit de National Gallery te stelen. Heerlijk schelmenverhaal met Jim Broadbent als de dief. Slotfilm van Film by the Sea.

Kempton Bunton is niet zomaar een Londense taxichauffeur. Omdat hij te veel kletst is hij al meermalen ontslagen, hij bestookt de BBC met zijn toneelwerk en heeft een overgevoelige antenne voor onrecht. Verontwaardigd over het feit dat de National Gallery honderdzestigduizend pond heeft betaald voor een schilderij van de beroemde Spanjaard Francisco Goya, besluit hij het kostbare stuk te stelen. Voor het losgeld heeft hij al een goed doel in gedachten.

Met de briljante Jim Broadbent als Bunton en de al even briljante Helen Mirren als zijn knorrige echtgenote heeft regisseur Roger Michell (Notting Hill) de strijd om de kijkersgunst al goeddeels gewonnen.

, 2020
95 minuten
Regie: Roger Michell
Met: Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Aimée Kelly, Charlotte Spencer, Jack Bandeira, Matthew Goode, Anna Maxwell Martin, Sian Clifford

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.