The Hundred-Foot Journey

In het kader van de Maand van de Geschiedenis doet fiZi mee met de speciale dag van de gemeente Schouwen-Duiveland onder het motto ‘Brood op de Plank’. Het gemeentearchief houdt open huis en in het Stadhuismuseum wordt de aandacht gericht op historische recepten en op de mannelijke en vrouwelijke bakkers die vroeger in Zierikzee werkzaam waren.
fiZi manifesteert zich op deze dag met tweemaal de vertoning van een film waarin ‘eten’ en de ‘verhouding tussen mannen en vrouwen’ belangrijke thema’s zijn.

Het Indiase gezin Kadam heeft genoeg van het leven in Engeland, waar de groentes ‘geen ziel’ hebben. Ze verhuizen naar een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk. Daar beginnen ze een restaurant en laten de Franse bevolking kennismaken met de rijke Indiase keuken. Een rustig nieuw begin zit er alleen niet in, aangezien zich in het dorpje al een chique Frans restaurant bevindt. De eigenaresse is verbolgen over de komst van het gezin. Met afschuw kijkt ze toe hoe er tegenover haar haute cuisine restaurant grote hoeveelheden kip tandoori worden geserveerd.
Gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard C. Morais.

Verenigde Staten, 2014
123 minuten
Komisch drama
Regie: Lasse Hallström
Met: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Charlotte Lebon

Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.