The Tragedy of Macbeth

FbtS door het jaar

Macbeth gaat over de slechtheid wat slechte mensen doen en wat goede mensen zouden willen doen, maar niet durven doen.  Macbeth luister naar wat de heksen hem influisteren en hij luistert naar zijn  ambitieuze vrouw. Hij luistert omdat hij dat zelf wil  en ze overreden hem met leugens, bedrog en dubbelzinnigheid.  In de oerversie van William Shakespeare is ‘Macbeth’ een diepgaand toneelervaring.  Filmregisseur Joel Coen maakte een intense filmversie op basis van dit wereldberoemde toneelstuk van Shakespeare met in de hoofdrollen Denzel Washington en Frances McDormond.  Het resultaat is een intense verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid. 

Denzel Washington en Frances McDormand schitteren in Joel Coens gedurfde en onstuimige toneelverfilming. Het is een verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid. De Schotse generaal Macbeth raakt er door een trio heksen van overtuigd dat hij de volgende koning van Schotland zal worden. Met zijn ambitieuze vrouw ter ondersteuning beraamt hij plannen om de macht te grijpen. Het veroveren van de Schotse troon leidt echter zijn eigen ondergang in. Voor regisseur Joel Coen betreft het de eerste film zonder zijn broer Ethan, met wie hij samen al zijn voorgaande  films regisseerde.

 

, 2021
105 minuten
Regie: Joel Coen
Met: Denzel Washington, Frances McDormand, Moses Ingram, Brendan Gleeson, Kathryn Hunter, Harry Melling, Corey Hawkins, Sean Patrick Thomas, Alex Hassell, Ralph Ineson

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.