Tijdgravers

Diep onder de grond, in kelders en depots, beheren de conservatoren van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen de fysieke resten van het leven op aarde. Ogenschijnlijk zijn ze wereldvreemd, maar kijk je door hun ogen dan gaat er een wereld open.

Vang het Zeeuwse leven. Sla het op, bewaar het in stofvrij papier en plastic, plak er namen, data en plaatsen op. Dat is wat het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen doet. Al 251 jaar. Vorig jaar werd het 250-jarig bestaan groots gevierd, beschermvrouwe prinses Beatrix was erbij. Nu, als een verrassende nabrander, heeft Fifi Visser een film gemaakt over de conservatoren van het genootschap: ‘Tijdgravers’. Over de tientallen vrijwilligers die zich verdiepen en verliezen in de botten, schelpen, fossielen, schedels, tekeningen, kaarten, handschriften, opgezette vogels, schilderijen en wat al niet meer. De ondertitel verduidelijkt: ‘Berichten uit het pakhuis van de eeuwigheid.’

Filmmaakster Fifi Visser is zelf aanwezig bij de eerste vertoning van 11:00 en zal vooraf een korte inleiding geven over het maken van deze documentaire. Na afloop is er gelegenheid nog wat vragen aan haar te stellen.

Gratis toegankelijke voorstelling in het kader van monumentendag. Reserveren is verplicht.

, 2020
43 minuten
Documentaire
Regie: Fifi Visser

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.