Words on Bathroom Walls

Adam heeft het niet makkelijk met zijn schizofrenie. Hij doet er alles aan om dit te verbergen voor de buitenwereld. Zijn waanbeelden tonen hem drie personages: een zweverige jonge vrouw, een hitsige tienerjongen en een bodyguard in trainingspak met een honkbalknuppel. Om het in zijn hoofd stiller te krijgen heeft Adam zich volledig op de kookkunsten gestort. Deze methode werkt grotendeels, maar toch verliest hij soms even alle realiteitszin. Tijdens zijn eerste grote psychose gooit hij tijdens de scheikundeles een brandend goedje over de arm van zijn beste vriend. Na deze episode wordt Adam flink gepest vanwege zijn psychose. Zijn moeder besluit hem een nieuw medicijn te geven dat nog in de testfase zit en hem naar een katholieke school te sturen. Hier ontmoet hij Maya, waar hij gelijk een klik mee lijkt te hebben en een beter leven lonkt al snel.

Words on Bathroom Walls weet goed weer te geven hoe Adam langzaamaan steeds meer paranoïde wordt en zijn grip op de realiteit verliest. Zijn paranoia neemt steeds heftigere vormen aan, resulterend in een groeiend wantrouwen richting zijn stiefvader, waardoor de spanningen thuis flink toenemen. De constante strijd met zijn mentale ziekte en daarbovenop nog eens de onzekerheden die elke tiener doormaakt worden goed uitgewerkt in het script en uitgevoerd in het spel van Charlie Plummer.
Words on Bathroom Walls is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Julia Walton. De soundtrack is in handen van The Chainsmokers.

, 2020
111 minuten
Regie: Thor Freudenthal
Met: Charlie Plummer, Taylor Russell, AnnaSophia Robb, Beth Grant, Andy Garcia, Walton Goggins, Molly Parker, Devon Bostick

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.