Ruim baan voor opera en ballet in fiZi

Ruim baan voor opera en ballet in fiZi

ROH 21/22: Romeo en Julia

fiZi biedt als intiem en sfeervol filmtheater ook prachtige faciliteiten voor opera en ballet. Niet met een geweldig breed podium en een riante orkestbak, maar wel met een mooi groot filmscherm en optimale akoestiek. Vandaar dus het streven ook ballet- en operaliefhebbers gastvrij te onthalen op imponerende voorstellingen van het Royal Opera House in Londen.  Tot nu toe bleken de coronamaatregelen vaak een blokkade voor deze specifieke voorstellingen. Zo kon de aanvankelijk geplande live-registratie van Romeo & Julia op Valentijnsdag niet doorgaan, omdat een voorstelling van ruim drie uur niet viel in te passen in de sluitingstijd om 22.00 uur. Maar nu kan fiZi eindelijk ruim baan geven aan ballet en opera.

Zo staat op zondagmiddag 27 februari om 14.00 uur alsnog het ballet ‘Romeo & Julia’ op het programma. Romeo en Juliet is een moderne klassieker uit het balletrepertoire, sinds de creatie van Royal Ballet directeur Kenneth MacMillan en de première in 1965. De gedoemde geliefden Julia Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen uit elkaar vijandig gezinde families, proberen hun weg te vinden in het kleurrijke en levendige Verona van de renaissance. Het orkest is van het Royal Opera House. Voor de liefhebbers van ballet en muziek belooft dit een ware belevenis te worden in fiZi.

Daarna hopen we, bevrijd van corona beperkingen, enthousiast door te gaan met voorstellingen van het Royal Opera House. Dat betreffen dan dus wel live-registraties en dat houdt in dat we in de filmzaal van fiZi verbonden zijn met het rechtstreekse optreden in Londen en daar samen met honderden toeschouwers in tal van andere zalen in Europa het publiek voor vormen.  Op het programma staan na ‘Romeo & Julia’ op 27 februari nog:

Donderdag 10 maart:  Opera ‘Rigoletto’ van Verdi, 20.00 uur.

Woensdag 13 april: Opera: ‘La Traviata ’van Verdi, 20.00 uur.

Donderdag 19 mei: Ballet: ‘Het Zwanenmeer’ van Tsjaikovski, 20.00 uur.

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.