The Daily Planet kwam, zag en overwon

The Daily Planet kwam, zag en overwon 1

The Daily Planet kwam, zag en overwon

Ze noemden zich ‘The Daily Planet’, vier robuuste mannen uit België. Zij schreven zich in voor deelname aan de Filmquiz in fiZi. Daar wilden ze best 80 km voor heen en terug rijden. Dus schoven ze zondagmiddag 13 november aan in de foyer, keken rond en constateerden: ‘Het ziet er mooi uit hier’. Toen de quiz begon, vulden ze met het grootste gemak de meeste antwoorden in. Zij wisten veel, heel veel, bijna alles. Niet verwonderlijk, want deze mannen reizen stad en land af om op heel veel plekken mee te doen aan een Filmquiz. Van de in totaal 80 te behalen punten, kwam ‘The Daily Planet’ tot een score van 70 en werd daarmee overtuigend winnaar. Alle andere twaalf teams met enige verbijstering achter zich latend. Op de tweede plaats eindigde het team van ‘De Trainspotters’ met 54 punten en derde werd team ’t Beest met 52 punten.

De vier winnaars uit België hieven het glas met bubbels op hun overwinning, maar hun prijs:  de filmbonnen voor een voorstelling in fiZi, stelden ze spontaan beschikbaar aan de mensen van ‘De Trainspotters’, die dus tweede waren geworden. Bovendien deelden ze de fles bubbels met hen.

Naast acht vragenronden bood de quiz boeiende filmfragmenten, lekkere hapjes en veel gezelligheid. De volgende fiZi Filmquiz staat gepland op zondag 12 maart 2023. De inschrijving daarvoor start op 1 februari.

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.