De bijzondere film ‘Ome Cor’ ook in fiZi

70 Jaar na de Ramp: Feiten en Fabels

 

‘Ome Cor’ mag terecht als ‘bijzondere film’ worden aangeduid. Waarom? Omdat deze film aanvankelijk uitsluitend werd gemaakt voor enkele streamingdiensten. Uiteindelijke drong toch het besef door dat ‘Ome Cor’ ook in de bioscoop gezien moet worden.  Met mondjesmaat, dat dan weer wel. Dus slechts in een paar bioscopen en fiZi vindt dat zij tot dat selecte groepje dient te behoren. Dus…staat ‘Ome Cor’nog steeds op het programma aanbod.

De film is een ode aan het Rotterdamse typetje van Martin van Waardenburg. Naast hem schitteren maar liefst 45 BN-ers, een ware sterrencast dus. In ‘Ome Cor’ volgen we de Rotterdamse havenarbeider én Feyenoord-fan – het sjaaltje hangt altijd om zijn nek – Cor zit in de problemen. Hij fraudeert namelijk met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Doei uitkering en huis, en hallo taakstraf! Komt het allemaal nog goed met Cor en vergeeft zijn dochter hem?

Ondanks dat ‘Ome Cor’ vooral voor veel hilariteit zorgt, zit er een hartverwarmend idee achter de film. Sodeknetters filmproducties doneert namelijk een groot deel van de opbrengt aan Stichting Vrienden van Sophia.

Om deze reden spelen er die  45 BN’ers in de film. Denk aan Frank Lammers, Huub Stapel, Guus Meeuwis, Katja Schuurman, Humberto Tan en Monic Hendrickx. Maar ook Rotterdammers als Richard Groenendijk, Lee Towers, Loes Luca en burgemeester Aboutaleb. Leuk feitje: Floortje van Waardenberg, de dochter van Martin, speelt in de film ook de dochter van Cor.

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.