Veertig jaar Festival Anywave

Veertig jaar Festival Anywave

Anywave 40

Belangrijke internationale gebeurtenissen in 1981 waren onder meer: de beëdiging van president Ronald Reagan van de VS, de eerste melding van de ziekte AIDS, de eerste vlucht van de Space Shuttle en de presentatie van de eerste Personal Computer door IBM. En op Schouwen-Duiveland werd in juni 1981 de eerste editie van het festival Anywave van Poppodium Brogum in Zierikzee georganiseerd. Anywave is inmiddels het langst bestaande festival op Schouwen-Duiveland.

De veertigste editie wordt gehouden van 8 tot en met 11 juni 2022. Het leek filmmaker Jaap Verseput en Swen Blikman, voorzitter van Brogum,  goed om na 39 afleveringen eens stil te staan bij het ontstaan van het festival. Hoe kwam de naam tot stand? Waarom dit initiatief? Hoe is het precies begonnen? Welke keuzen zijn er gemaakt? Welke bands hebben er gespeeld? Welke invloed heeft het festival op de muziek scene van Schouwen-Duiveland gehad?

Jaap Verseput en Swen Blikman brengen in de documentaire ‘Anywave 40’ een beeld van het veertig jarige festival door middel van interviews met nauw betrokkenen door de jaren heen en met beelden van vroeger. Immers: waar een festival is, ontstaan verhalen. Filmtheater fiZi vertoont deze documentaire in de week voorafgaand aan Anywave 2022 op maandagavond 30 mei en op zaterdagavond 4 juni. Dat beloven avonden te worden vol ontmoetingen en herinneringen.

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.