Zeeuwse Filmavond: zondag 11 december

Zeeuwse Filmavond 1

Zeeuwse Filmavond

Zeeuwse films staan volop in de belangstelling. Talrijke mensen en onderwerpen in de provincie blijken Zeeuwse filmmakers te inspireren tot het maken van boeiende, korte films. Het rijke aanbod tijdens het Filmfestival Film by the Sea dit jaar is aanleiding voor fiZi daaruit twee pareltjes te selecteren voor een specifieke Zeeuwse Filmavond op zondag 11 december, aanvang 20.00 uur. Het programma biedt twee films:

‘JOS – de mens als nuttige soort’ van Henk van den Doel (37min)

 En

‘5 Uur en 35 minuten’ van Remie Openeer. (26 min.)

De eerste film gaat over een Zeeuwse boer die zich op specifieke wijze inzet voor biodiversiteit en het gebruik van energie.  Jos Willemsen heeft de wereld een eigen en unieke kijk te bieden. Op energie. Op hoe wij nu omgaan met onze grond. En hoe het ook kan: accumulerend, ophopend, uitdijend… Met een rijkdom in voedsel en een rijkdom in leven die we eigenlijk helemaal vergeten zijn.

De tweede film is een documentaire over de Zierikzeese kok Kees Visser en zijn deelname aan de wedstrijd om de Bocuse d’Or. Chef-kok Kees Visser uit Zierikzee heeft één grote passie. De kookwedstrijd Bocuse d’Or. Die wordt gezien als de Olympische Spelen voor koks. De allerbeste chefs van de wereld hebben de wedstrijd al eens gewonnen. Kees wil dat ook en hij heeft er alles voor over. Nu hij de Nederlandse finale gewonnen heeft, mag hij zich proberen te kwalificeren voor de wereldfinale.

De beide regisseurs Henk van den Doel en Remie Openeer zullen zelf aanwezig zijn tijdens deze Zeeuwse Filmavond in fiZi en zullen ieder een korte inleiding geven bij hun film.

 

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.