‘Zorg voor Doy’ voldoet aan opzet

'Zorg voor Doy' voldoet aan opzet 1

'Zorg voor Doy' voldoet aan opzet

De vertoning van de documentaire ‘Zorg voor Doy’ over een specifiek project van mantelzorg met aansluitend een nagesprek resulteerde donderdag 3 maart  in een boeiende middag bij fiZi, die voldeed aan de opzet. Voorzitter Justine Tielemans benadrukte in haar openingswoord het belang van het Zierikzeese Filmtheater. Zij sprak tevens haar zorg uit over het huidige parkeerbeleid van de gemeente waardoor specifieke voor ouderen de bereikbaarheid voor fiZi behoorlijk moeilijk is geworden.

Regisseur Inge Guffens van productiebedrijf Filmzorg vertelde aansluitend iets over het waarom en het hoe van het maakproces van de documentaire. Aansluitend aan de filmvertoning had Marianne Ketting, coördinator Steunpunt Mantelzorg van SWMO een gesprek met wethouder Paula Schot over de mogelijkheden van mantelzorgwoningen op Schouwen-Duiveland.

De gemeente zelf wijdde op facebook het volgende bericht over deze specifieke middag bij fiZi:

,,Donderdagmiddag 3 maart werd de documentaire ‘Zorg voor Doy’ vertoond in Filmtheater Zierikzee. Een 80-jarige boerenzoon, die al zijn hele leven op de boerderij van zijn ouders woont, krijgt bezoek van zijn achterneef en diens vrouw. Ze willen de boerderij kopen en komen met een plan om ervoor te zorgen dat de boerderij behouden blijft en de oude man ook zijn laatste jaren op deze plek kan doorbrengen. Een film over zorg voor elkaar, van generatie op generatie, in een alsmaar veranderende wereld.

Na afloop ging Marianne Ketting van Steunpunt Mantelzorg in gesprek met wethouder Paula Schot over mantelzorgwoningen. Heb je plannen? Bekijk dan onze website voor meer informatie https://bit.ly/3pBghOs Het is belangrijk bepaalde zaken goed uit te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan splitsing van het perceel, zodat er niet twee huishoudens op één adres wonen.

Wethouder Paula Schot: “Ook op Schouwen-Duiveland denken we graag mee over mantelzorgwoningen. Zorg dichtbij, bekend terrein, zorgen voor naasten; het komt allemaal bij elkaar. Heb je vragen? Stel ze vooral bij mij of via de website van de gemeente”‘Z

naar alle nieuwsberichten

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.