Anna

THEATER NA DE DAM

Theater Na de Dam is een Nederlandse theatermanifestatie die jaarlijks plaatsvindt op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. In veel theaters in het land worden vanaf 21.00 uur voorstellingen gegeven die deze dag extra betekenis geven.

ANNA’  – Theatergroep Zierik.

Bombardement op Rotterdam, 14 mei 1940.    Anna, een Joodse chirurge in het ziekenhuis aan de Coolsingel, geeft een inkijkje in haar werkzame leven als oorlogschirurg en laat zien hoe het er op en rond de operatietafel aan toe gaat. Gedreven, vakkundig en plichtsgetrouw doet ze haar werk. Snel handelen, improviseren onder moeilijke omstandigheden waarin hulpmiddelen schaars zijn. Opereren en levens redden zonder aanziens des persoons. Maar dan wordt ze geconfronteerd met de vijand. Op haar operatietafel een Duits monster met een ernstige schedelfractuur. Het brein achter dit alles, de architect van dit bombardement, de vernietiger van haar stad….. Redden wat er te redden valt?  Anna staat voor de keuze.

Anna, het ‘alter ego’ van de chirurg, in een choreografische vertolking, laat het publiek ervaren met welke gevoelens Anna te maken krijgt.

Toneelstuk ‘Anna’; tekst Anna Enquist (uit de bundel ‘Struisvogels op de Coolsingel; oorspronkelijke titel ‘Loed’)

, 2022
55 minuten

Regie: Yolanda Smits
Spel: Diane Nijweide en Nadine van der Hulle; Techniek: Bram van Belzen; Fotograaf: Peter Kouijzer

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.