Muziekcafé: Het licht op….John Coltrane
Muziekcafé: Het licht op….John Coltrane 1

Muziekcafé: Het licht op….John Coltrane

Het Muziekcafé in fiZi biedt deze middag de tenorsensatie van het afgelopen jaar. In het kader van de serie jazzconcerten onder de titel ‘Het Licht op…’ zal het Daan Kluwer Kwartet de legende John Coltrane eren. Na een inleiding van Wim van Zon van de Stichting Gillespie met tal van historische beelden en muziekfragmenten speelt het kwartet enkele standards van Coltrana naast eigen werk in de geest van de grote meester.

John Coltrane maakte furore in de jaren vijftig met bebop en postbop en in de jaren zestig als pionier van de modale jazz. Hij speelde met alle groten en werd de grote vernieuwer onder de saxofonisten. Daan Kluwer wordt gezien als het grootste Nederlandse talent op tenorsax. Met een breed palet aan interesses en invloeden verkent hij de mogelijkheden van het instrument. In zijn korte carriere speelde hij al met tal van coryfeeën.

Kom meer te weten over John Coltrane en zijn invloed op de hedendaagse jazz en geniet daarna van het Daan Kluwer Quartet, met naast de naamgever ook Ella Zirina (gitaar), William Barrett (double bass) en Tim Hennekes (drums).

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.