Muziekcafé: The Dam Jawn met US saxofonist Dick Oatts

The Dam Jawn met US saxofonist Dick Oatts
The Dam Jawn is een band bestaande uit vijf jonge jazzmusici uit de Amsterdamse jazzscene die elkaar gevonden hebben tijdens een gezamenlijke uitwisseling in de Verenigde Staten.
Daar hebben ze samen gewoond en gestudeerd aan Temple University gelegen in Philadelphia. Ze hebben daar hun eigen stem gevonden door muziek te componeren en te arrangeren voor hun debuutplaat, geïnspireerd door hun ervaringen in Amerika.
Al opereren alle vijf de bandleden vanuit Amsterdam, het kwintet is erg internationaal. Martín Díaz (alt saxofoon) en Joan Foart (gitaar) komen beide uit Barcelona, Spanje. Philip Lewin (bas) komt uit Stuttgart, Germany en zowel Nitin Parree (drums) als Frank Groenendijk (tenor sax) komen uit Nederland.
De debuutplaat features de legendarische saxofonist Dick Oatts, die ook als mentor heeft bijgedragen aan het componeren, arrangeren en repeteren van onze eigen muziek.
De hechte band onder de leden van The Dam Jawn resulteert in een origineel bandgeluid, geïnspireerd door de energy en soul van de huidige jazz scene in Philadelphia en haar rijke muzikale geschiedenis.
bekijk ook dit promotiefilmpje

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.