ZEEUWS KORT

Een avond met korte films van Zeeuwse makers, die zelf aanwezig zijn om over hun werk te vertellen.

Kerst met Guus – Regie: Lennart Gosman, Christianne Altena, Dirk Elsen
Guus is een beeld dat voor de kerstdagen plaats moet maken voor een kerstboom en zomaar op straat gezet wordt door de eigenaar. Guus is van slag en vraagt zich af wat hij nu eigenlijk waard is en waar hij thuis hoort. Hij voelt zich erg eenzaam, maar dan gebeurt er iets onverwachts.
Hawkeyes (15 minuten) – Regie: Christianne Altena.
Een gedreven ornitholoog en zijn moeder nuttigen een bijzonder avondmaal.
IJskoud (12 minuten) – Regie: Lennart Gosman.
Willem maakt vreemde keuzes na het plotselinge overlijden van zijn vrouw. Afscheid nemen is geen optie. Een drama met zwarte humor over een geïsoleerd echtpaar in de Zeeuwse polder. (Winnaar Gouden Zeester 2014).
Op de helling, tien jaar later (20 minuten) – Regie: Ans en Rini Schilders.
Oud-medewerker van de Koninklijke Maatschappij De Schelde in Vlissingen Willem C. Murre pleitte jarenlang voor een monument als blijvende herinnering aan dit bedrijf. Tien jaar geleden maakte schrijfster/regisseuse Ans Schilders al een toneelstuk over de Koninklijke Maatschappij De Schelde. Zij ging daarvoor op zoek naar verhalen over de scheepswerf. Tijdens een bezoek aan de Scheldedag meldden zich enkele toneelspelers aan en filmde Ans een optreden van Murre. Deze man maakte diepe indruk op haar. Het stuk Op de Helling werd elf keer opgevoerd en Ans en Rini Schilders maakten voor alle zekerheid een ‘speelfilm’ op locatie. In de documentaire Op de helling, tien jaar later volgen zij de geschiedenis van Murre en zijn inzet voor een monument.
De Wensmoeder (12 minuten) – Regie: Daphne Koelma en Rein Borcheld. Met in de hoofdrollen Michèle Soudijn en Pim de Bruijn.
Een ongehuwde vrouw met vurige kinderwens gaat op zoek naar een spermadonor en krijgt te maken met een zeer opmerkelijke reactie. (Winnaar Gouden Zeester 2013).

    Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod?

    Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.